Historien om Senior Univers

Det hele startede for 7 år siden i min stue. Jeg havde besøg af nogle gode venner hvor vi snakkede om udfordringerne ved at have forældre der boede langt væk når man skulle forestille at være et ansvarligt barn og hjælpe dem med alt mellem himmel og jord. Det kunne være at sørge for kontakten til det offentlige, men opgaver af mere praktiske projektet, som f.eks. at skifte pæren i køkkenlampen, eller afkalke vandhanen. Det blev en lang snak, men konklusionen blev, at vi burde starte en Facebook lignende site tilpasset senior målgruppen over 55 år.

Jeg gik derfor i kompagniskab med en virksomhed der arbejder med lignende sites så en standardiseret platform og her etablerede vi det første Senior Univers. Samtidig etablerede jeg en række grupper af ældre til at give input til hvorledes sitet skulle udformes. De var relative aktive i dette arbejde, så snart fik vi en funktionalitet på Senior Univers, der var brugbart.

Vi forsøgte med de få midler vi havde at markedsføre Senior Univers således at vi kunne få vores målgruppe – seniorer over 55 – til at tilmelde sig siden. Vi vidste godt, at antallet af tilmeldte brugere, var afgørende for om sitet ville overleve på nettet. Det gik trægt, meget trægt og vi kunne fornemme at vores målgruppe var særdeles skeptisk overfor det med at tilmelde sig et socialt medie, hvor de skulle fortælle om sig selv. Men så blev jeg kontaktet af DR’s P4, der havde hørt om Senior Univers og gerne ville have mig med i en udsendelse omkring dette. Jeg brugte en lørdag formiddag i Aarhus Nord og så begyndte det ellers at vælte ind med tilmeldinger. Inden dagen var omme, havde vi 1200 brugere på Senior Univers.

Det var en succes! Troede vi og det var det jo også, fordi vi blev kontaktet af diverse aviser og blade der ville lave interviews med os og vi stillede gerne op til disse. Vi fik stablet en Senior Univers bil på benene, som skulle være med til at synliggøre os på markedet.

 

Men vi fandt ret hurtigt ud af at vi havde gjort en fejl i vores forretningsmodel. Modellen var baseret på at der var nogle store interessenter i området, både private og offentlig, der ville sponsorer udviklingen og driften af Senior Univers. For nok var der stor interesse for vores projekt og nok var der medier der syntes det var sjovt at omtale, men de store interessenter som f.eks. Ældresagen eller de offentlige instanser var noget kølige overfor projektet. Ældresagen reducerede deres interesse for vores projekt ved at tilbyde at vi kunne få lov til at markedsføre Senior Univers til fuld pris i deres foreningsblad og i mange af de større kommuner, som vi præsenterede for ideen, syntes ideen var fantastisk, men ideen i deres regi druknede i diskussioner, planer og et væld af notater. Og de politikere der talte om frivillighedsinvolvering i vores omsorgssektor og alle mulige andre kreative tanker, havde desværre mere uld end fuldkorn i munden.

Kort og godt. Senior Univers blev en succes på den korte bane, men døde på den lange bane. Og den største fejl var ikke de store interessenter ikke ville være med, men det faktum, at ethvert godt projekt i dag skal følges af en skudsikker forretningsmodel, ellers har det ingen gang på jorden.

Og det havde Senior Univers i sin udformning heller ikke. Det var en god ide, men når vi kom til forretningsmodellen bonitet, så savnedes den helt klart en forklaring på, hvordan det hele skulle finansieres på den lange bane. Indtil sin nedlukning, var Senior Univers Finansieret af en lille kerne og en række frivillige.

Derfor relancerer vi nu Senior Univers, som et forum for Seniorer over 55, der ønsker at fastholde deres tilknytning til arbejdsmarkedet. Seniorer der ønsker at finde sig et job, et vikariat eller et projekt, hvor de kan tjene en løn for en god indsats. Vi ved at der er mange der gerne vil beskæftige seniorer i erkendelsen af, at seniorer er loyale, har mindre sygefravær, har ingen små børn… Kort sagt, man får meget for pengene når man ansætter en senior medarbejder. Samtidig vil Senior Univers være et sted hvor de mindre ansættelser vil finde. Det kan være ansættelser begrænset af et ugentlig timetal, tidsmæssig udstrækning eller andet. Kort og godt – på Senior Univers vil det fleksible arbejdsmarked findes.

Er du over 55 år?

 

 

Er du over 55 år gammel og har svært ved at finde dig et job du kan leve med i dit livs eftermiddag, så er Senior Univers noget for dig. Måske mangler du et job til at supplere dit pensions-indtægter med, måske ønsker du stadig at have en form for tilknytning til arbejdsmarkedet, men ønsker absolut ikke et fuldtidsjob. Måske mangler du nogle kolleger at snakke med i dagligdagen.

 

Du kan have mange bevæggrunde for at at søge efter jobs, men i mange tilfælde kan det godt være svært at finde et sådan job indenfor de normale kanaler for jobsøgning.

 

Og er du på jagt efter job?

Senior Univers er det sted på nettet hvor vi finder dels arbejdssøgende der ønsker sig en form for beskæftigelse i seniortilværelsen og dels arbejdsgivere der gerne vil ansætte medarbejdere der er fyldt mindst 55 år og som søger et job fra nogle timer om ugen til næsten fuld tid. Senior Univers er stedet for personer der ikke har små børn, ikke skal på barsel i morgen eller har behov for at tage en velfortjent sygedag i overmorgen. Senior Univers er også stedet for personer der har stor loyalitet overfor sit arbejde, sin arbejdsplads og sine kolleger.

De arbejdsgivere der søger nye medarbejdere på Senior Univers er arbejdsgivere der har givet deres lovning på, at de gerne vil ansætte medarbejdere der ligger i alders-spekteret fra 55 år og opefter. Det er arbejdsgivere der ser det som et plus at du har pokkers meget erfaring i livet, i arbejdslivet og blandt andre mennesker. 

 

Så glem alle myterne!

De sidste 25 år har det været svært at være arbejdssøgende når du har en alder der ligger over de 55 år. Du er blevet valgt fra alene pgra. alder. Opfattelsen har været, at når du er blevet midt i halvtredserne, er blevet lidt tung i kroppen og i sindet, er begyndt at prioritere golf og vinture til Alsace, børnebørn i alle weekender og holder fri efter klokken fire - så du er færdig på arbejdsmarkedet. Men det er da for søren ikke alle der er endt sådan og der er sikkert lige så mange der lider af samme symptomer og som er under 55 år.

 

Det er blot sejlivede myter, der eksisterer på det danske arbejdsmarked. Andre steder i europa eksisterer de modsatte tendenser. Her er det de unge der ikke kan finde plads på arbejdsmarkedet, hvilket er lige så stor en katastrofe.

 

© 2020 ved Morten Boutrup - Privatcoachen

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now